Coaching K 5 welcome udviklingscoach

ER DU OPSAGT/FRITSTILLET ?

OUTPLACEMENT = OMPLACERING eller GENPLACERING

Outplacement er et tilbud fra arbejdsgiver til en opsagt medarbejder/leder, med det formål at vedkommende får støtte til at komme i arbejde igen.
Efter en afskedigelse ønsker mange arbejdsgivere at give deres opsagte medarbejdere bedre muligheder for at komme i job. Her kan et outplacementforløb gøre en stor forskel og er en god måde for arbejdsgivere at sikre medarbejdere og ledere en værdig opsigelse. Outplacementforløb ved udviklingscoach.dk foregår gennem personlig rådgivning og giver den opsagte medarbejder mulighed for at arbejde målrettet og mere procesorienteret mod at komme i nyt job.

Sig ikke nej tak til et forløb.

Outplacement er for alle. Der er altså ingen krav for faggruppe, branche eller placering på virksomhedens rangstige, for at en opsagt medarbejder, eller leder kan tilbydes et outplacementforløb.

I et outplacementforløb er den personlige og individuelle sparring omdrejningspunktet. Det betyder at man tager udgangspunkt i den enkeltes situation.

HVORFOR VÆLGER VIRKSOMHEDER OFTE AT TILBYDE OUTPLACEMENT?

Udviser ansvarlighed:
Et outplacementforløb handler først og fremmest om at hjælpe de gode og ikke mindst loyale medarbejdere godt og sikkert videre i deres karriere og arbejdsliv. Ved at arbejdsgiveren tilbyder sine medarbejder et outplacementforløb udviser de en vis form for ansvarlighed og taknemmelighed, for det hårde arbejde medarbejderne udfører.

Giver tryghed:
Et outplacementforløb viser, at virksomheden behandler opsagte ordentligt, og det er med til at bevare den gode stemning på arbejdspladsen og skaber tryghed hos de blivende medarbejdere. Derudover kan det også være en god tryghed for den opsagte medarbejder, at blive hjulpet videre.

Sikrer et godt omdømme:
At tilbyde sine medarbejdere outplacement, hvis det bliver nødvendigt er positivt, da det viser, at virksomheden behandler sine medarbejdere med respekt lige fra at sige pænt goddag til ordentligt farvel. Det skaber et godt omdømme udadtil, og gør virksomheden til et attraktivt sted at arbejde.

Coaching K 3 udviklingscoach scaled
Coaching tavle 2 udviklingscoach 2048x2041 1

Det kan betale sig:

Måske vil virksomheden finansiere dit forløb

Et outplacement forløb koster faktisk ikke særlig meget mere end cirka en månedsløn. Og hvis den opsagte medarbejder hurtigt får nyt job, kan virksomheden ofte spare lønnen i noget af opsigelsesperioden. Det betyder også at det økonomiske tab ofte kan gøre op med alle fordelene ved et outplacementforløb.

Sammen ser vi på de fremtidige muligheder for karriere, hvor du definerer dine personlige værdier og motivationen samt ser bredt på dine kompetencer for at skabe nye jobmuligheder. Her kortlægges blandt andet dit netværk.

Når vi snakker netværk er LinkedIn-profilen et vigtig led i denne forbindelse, da mange opsagte medarbejdere får nyt job på LinkedIn. Når vi har identificeret de fremtidige muligheder for jo skal du i gang med at skrive målrettede ansøgninger samt CV’er. Vi gennemgår naturligvis hele afklaringsprocessen sammen, før du er parat til at jobsøgningsdelen.

MEN VIRKER DET?

Ikke to outplacementforløb er ens, og et forløb kan strække sig over en måneds tid og helt op til et år. Det er en menneskelig proces, alligevel er der ingen tvivl. Et outplacmentforløb er win-win for begge involverede parter, og kan hjælpe opsagte medarbejder godt videre i karrieren og tilbage i job.
Succesraten for outplacementforløb generelt er til at føle på – 9 ud af 10 får job inden for 6 måneder.

Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak eller gå direkte til at booke et møde nedenfor.

Bedste hilsner

Judith

Coaching tavle 3 udviklingscoach 1