OUTPLACEMENT = OMPLACERING eller GENPLACERING

Outplacement er et tilbud fra arbejdsgiver til en opsagt medarbejder/leder, med det formål at vedkommende får støtte til at komme i arbejde igen.

Efter en afskedigelse ønsker mange arbejdsgivere at give deres opsagte medarbejdere bedre muligheder for at komme i job. Her kan et outplacement-forløb gøre en stor forskel og er en god måde for arbejdsgivere at sikre medarbejdere og ledere en værdig opsigelse.

Outplacement foregår gennem personlig rådgivning, workshops, eller gruppeforløb og giver den opsagte medarbejder mulighed for at arbejde målrettet og mere procesorienteret mod at komme i nyt job.

Outplacement er for alle. Der er altså ingen krav for faggruppe, branche eller placering på virksomhedens rangstige, for at en opsagt medarbejder, eller leder kan tilbydes et outplacement-forløb.

I et outplacement forløb er den personlige og individuelle sparring omdrejningspunktet. Det betyder at man tager udgangspunkt i den enkeltes situation, selvom der også kan indgå onlinelæring, gruppeforløb og andre netværksaktiviteter.

opsagt udviklingscoach outplacement

HVORFOR VÆLGE OUTPLACEMENT?

Et outplacement forløb handler først og fremmest om at hjælpe de gode og ikke mindst loyale medarbejdere godt og sikkert videre i deres karriere og arbejdsliv. Ved at arbejdsgiveren tilbyder sine medarbejder et outplacement forløb udviser de en vis form for ansvarlighed og taknemmelighed, for at hårde abejde medarbejderne udfører.

Giver tryghed:

Et outplacement forløb viser, at virksomheden behandler opsagte ordentligt, og det er med til at bevare den gode stemning på arbejdspladsen og skaber tryghed hos de blivende medarbejdere. Derudover kan det også være en god tryghed for den opsagte medarbejder, at blive hjulpet videre.

Sikrer et godt omdømme:

At tilbyde sine medarbejdere outplacment, hvis det bliver nødvendigt er positivt, da det viser, at virksomheden behandler sine medarbejdere med respekt lige fra at sige pænt goddag til ordentligt farvel. Det skaber et godt omdømme udadtil, og gør virksomheden til et attraktivt sted at arbejde.

Det kan betale sig:

Et outplacement forløb koster faktisk ikke særlig meget mere end cirka en månedsløn. Og hvis den opsagte medarbejder hurtigt får nyt job, kan virksomheden ofte spare lønnen i noget af opsigelsesperioden. Det betyder også at det økonomiske tab ofte kan gøre op med alle fordelene ved et outplacement forløb.

MEN VIRKER DET?

Ikke to outplacement forløb er ens, og et forløb kan strække sig over en måneds tid og helt op til et år. Det er en menneskelig proces, alligevel er der ingen tvivl. Et outplacment forløb er en win-win for begge involverede parter, og kan hjælpe opsagte medarbejder godt videre i karrieren og tilbage i job. Succesraten generelt er til at føle på – 9 ud af 10 får job inden for 6 måneder.

Lad os tage en snak om jeg skal hjælpe din/dine medarbejder(e) godt videre.

Bedste hilsner

Judith